A

Supistuksia lääkäreiden ja hoitajien vastaanottopalveluissa toukokuun alussa

13.04.2021

Sotesin (Sastamalan seudun sosiaali-ja terveyspalvelut) potilastietojärjestelmä vaihtuu maanantaina 3.5.2021. Potilastietojärjestelmän vaihtuminen on iso muutos ja sitä on pitkään valmisteltu. Uusi järjestelmä on Pirkanmaan Alue-Pegasos, joka on käytössä useissa Pirkanmaan kunnissa.

Potilastietojärjestelmän vaihtuminen vaikuttaa Sastamalanja Punkalaitumen terveysasemien toimintaan toukokuun ensimmäisillä viikoilla ja asiakkaita pyydetään huomioimaan seuraavat seikat;
•Aikavälillä 3.–16.5.2021 vastaanottotoiminta keskittyy kiireellistä hoitoa tarvitseviinja lääkärin ja hoitajan vastaanottokäyntejä joudutaan vähentämään muutoksen ajaksi. Reseptien uusinnassa voi olla viiveitä. Huolehdithan että uusit reseptit ajoissaennen uuteen potilastietojärjestelmään siirtymistä, mikäli resepti on vanhenemassa.
•Jo ennen uuteen potilastietojärjestelmään siirtymistä, jos olet tulossa vastaanotolle, ota mukaasi ajantasainen lääkelista, mikäli suinkin mahdollista. Listan voi tulostaa tästä linkistä ja niitä on jaossa terveysasemilla. Pääterveysasemalta lääkelistat löytyvät pääaulasta asiointipistettä vastapäätä olevalta hyllyltä.
•Sähköinen ajanvaraus ja tekstiviestimuistutukset ajanvarauksestasekä Omaoloeivät välttämättä toimi 3-9.5.2021.
•Varaa kiireettömät vastaanottoajat vasta kesälle.
•Omakannasta kannattaa varmistaa, että omat suostumukset terveystietojen käyttöön ovat ajan tasalla.

Samaan aikaan potilastietojärjestelmän muutoksen kanssa terveydenhuoltoa kuormittavat muun muassa koronarokotukset ja pandemiapoliklinikan toiminta. Potilastietojärjestelmän muutos tulee näkymään esimerkiksi kiireettömässä vastaanottotoiminnassa joka hetkellisesti supistuu. Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Takaisin