A

Savuttomat vauvat, Sastamala ja Punkalaidun

Sotesin alueella syntyy vuosittain noin 215 vauvaa. Raskaana olevista n. 15 % tupakoi raskauden alkuvaiheessa ja puolet heistä tupakoi läpi raskauden. Sotesin alueella tämä määrä on noin 33 äitiä vuodessa. Sastamalan ja Punkalaitumen vauvat savuttomiksi. Sotesin neuvoloissa on käynnistetty, jossa kannustetaan kaikkia odottavia perheitä savuttomuuteen. Kaikilta äitiysneuvolan asiakkaiksi tulevilta odottavilta äideiltä mitataan häkämittarilla hengitysilman häkäpitoisuus: ensimmäisellä käynnillä neuvolassa, keskiraskaudessa, jälkitarkastuksessa sekä pienokaisen ollessa 6 kk:n ikäinen. Häkämittari mittaa hengitysilmasta häkäpitoisuuden ja arvioi, kuinka paljon häkää kulkeutuu äidin verenkierrosta sikiöön. Puolisolla on myös mahdollisuus tehdä häkämittaus, sillä passiivinen tupakointi vaikuttaa sikiöön samoin kuin tupakointi.

Anna vauvasi kasvaa ja kehittyä savuttomasti

Jos tupakoit, tule neuvolaan, niin autamme sinua vähentämään tupakointia tai lopettamaan sen. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä jo raskauden suunnitteluvaiheessa neuvolaan. Sinua tukee savuttomuuteen terveydenhoitaja tai tupakanvieroitushoitaja.

Sastamalan ja Punkalaitumen yritykset ovat mukana tukemassa savuttomuuteen:

Kaikki tupakoimattomat ja tupakoinnin lopettavat raskaana olevat saavat neuvolasta savuttomat vauvat -kortin, jolla saa etuja kampanjassa mukana olevista yrityksistä.

Mukana olevat yritykset (lista päivittyy koko ajan):
Muutokset etuihin ovat mahdollisia. Tarkista ajankohtaiset etuudet mukana olevista yrityksistä.

 

Yrityksen nimi

Yhteystiedot

Etu

Suomen Kirjainstituutti ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Anniina Knuutila, anniina.knuutila@pukstaavi.fi
puh. 010 3212 950

Ilmainen sisäänpääsy koko perheelle Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin ja Sastamalan seudun museoon. Etu on käytettävissä kerran.

Fysioterapia Loposen Lapasesta

Tiina Loponen
loposenlapasesta@gmail.com

- 10 € alennus yhdestä käynnistä.
Alennus on henkilökohtainen.

Putiikki Naiselle

www.putiikkinaiselle.fi
info@putiikkinaiselle.fi

puh. 050 514 3387

Imetysliivit ja raskausajan tukivyöt - 10 %.

Sastamalan 1. Apteekki

Anne Lehtonen
anne.lehtonen@apteekit.net
puh. 040 778 3507

Multi-Vita Raskaus ja imetys monivitamiini ja hivenainevalmistetta 12,90€/ purkki, tarjous on voimassa vuoden 2021 loppuun.

Lisäksi olemme koonneet kivan kassin, jossa on Vauvan odotus kirja, pikku sukat ja erilaisia näytteitä.

Apteekki Sastamala

Anu Hänninen
anu.hanninen@apteekkisastamala.fi
apteekki.sastamala@apteekit.net

Multivita Raskaus ja Imetys -monivitamiini 120 tabl. 13,50 € vuoden 2020 loppuun asti. Avainapteekkien vauvapaketista voi kysyä lisätietoja apteekista.