A

Koronarokotukset

Rokottajaksi ilmoittautuminen on suljettu, saimme yhteydenottoja runsaasti, lämmin kiitos kaikille! Tarvittaessa ilmoittautuminen avataan uudelleen.

Koronarokotuksia annetaan kaikille 5 vuotta täyttäneille. Riittävän rokotussuojan saamiseksi tarvitaan kolme rokotetta. Sastamalassa ja Punkalaitumella on käytössä BioNTech-Pfizerin Comirnaty-koronavirusrokote sekä Modernan Spikevax-koronavirusrokote.

5-11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan ainoastaan ajanvarauksella heille tarkoitettuina rokotuspäivinä.

Koronarokotukset ilman ajanvarausta

Vinkin vapaa-aikakeskus

Huom! Vinkin liikennejärjestelyissä on muutoksia rokotuspäivinä. Katso ohjeet saapumiseen, pysäköintiin jne. 

 • Tiistai 18.1. klo 11-18
 • Torstai 27.1. klo 11-18
 • Tiistai 1.2. klo 11-18
 • Torstai 3.2. klo 11-18
 • Lauantai 5.2. klo 10-14
 • Tiistai 8.2. klo 11-18
 • Torstai 10.2. klo 11-18
Mouhijärven neuvola
 • Torstai 20.1. klo 8-15
 • Torstai 3.2. klo 8-15
Punkalaitumen neuvola
 • Keskiviikko 19.1. klo 9-16
 • Keskiviikko 2.2. klo 9-16


Koronarokotukset ajanvarauksella

Ajanvaraus tapahtuu sähköisesti ja puhelimitse. Uusia aikoja tulee varattaviksi pääsääntöisesti torstaisin, poikkeukset ilmoitetaan erikseen. Puhelinajanvaraus numerosta 040 730 3183. Seuraava puhelinajanvarauspäivä on to 20.1. klo 10-11.30. Sähköinen ajanvaraus uusien aikojen osalta aukeaa seuraavan kerran puhelinajanvarauksen päätyttyä. Sähköinen ajanvaraus on tämän sivun lopussa.

Yksittäisiä rokotusaikoja saattaa vapautua satunnaisesti, tarkista ajankohtainen tilanne sähköisestä ajanvarauksesta. 

1. rokote

Varaa aika yllä olevien ohjeiden mukaan tai tule rokotukselle ilman ajanvarausta yllä mainittuina ajankohtina.

2. rokote

Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä on annettu aika tehosteelle. Tarvittaessa voit varata uuden ajan yllä olevien ohjeiden mukaan tai tulla rokotukselle ilman ajanvarausta yllä mainittuina ajankohtina. Ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen väliin pitää jäädä vähintään kuusi viikkoa.

3. rokote

THL suosittelee kolmatta rokoteannosta kaikille 60 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Kolmas rokoteannos voidaan antaa riskiryhmiin kuulumattomille 18-59-vuotiaille, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta.

Katso THL:n ohje lääketieteellisistä riskiryhmistä.

Omakannasta voit tarkistaa, milloin olet saanut toisen rokoteannoksen.

4. rokote

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Koronataudin sairastaneen rokottaminen

Koronavirustaudin sairastanut saa yhdestä rokoteannoksesta vähintään yhtä hyvän vasteen kuin tautia sairastamattomat saavat kahdesta annoksesta. Rokoteannoksen ja koronavirustartunnan väliin on jäätävä vähintään kuusi viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste. THL:n suositus sairastaneen rokottamisesta.

 • Ensimmäinen rokoteannos. THL suosittelee taudin sairastaneelle ensimmäistä koronarokoteannosta:
  • 18 vuotta täyttäneelle aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista
  • alle 18-vuotiaille aikaisintaan 4-6 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista
 • Toinen rokoteannos. THL suosittelee, että koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta:
  • 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmäläisille, kun vähintään 3 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut, sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
  • 18 vuotta täyttäneille, kun vähintään 4 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut, sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
 • Kolmas rokoteannos.
  • THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteiselle 12 vuotta täyttäneelle henkilöille kolmatta rokoteannosta, vaikka hän olisi sairastanut koronataudin. Kolmatta annosta suositellaan heille 3-4 kuukauden kuluttua edellisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
  • Muut eivät suojan kannalta tarvitse ainakaan toistaiseksi kolmatta annosta, jos he ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta

Varatun ajan peruminen

Varatun ajan voi perua tekstiviestillä numeroon 040 667 3696. Kirjoita peruutusviestiin nimesi, syntymäaikasi sekä rokotuspaikka ja -päivä ja kellonaika.

5-11-vuotiaiden rokotukset

Ajanvaraus toistaiseksi suljettu rokotteen saatavuusongelman vuoksi. Tiedotamme heti uusista varattavista ajoista, kun rokotteiden saatavuus paranee.

Kaikki 5–11-vuotiaat lapset voivat saada ensimmäisen koronarokotteen. THL suosittelee koronarokotuksia erityisesti riskiryhmiin kuuluville ja niille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö.
5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta, Comirnaty 10 mikrog/annos.
Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella Vinkin vapaa-aikakeskuksessa, Mouhijärven neuvolassa ja Punkalaitumen neuvolassa.

Rokotukseen tullaan saattajan (mieluiten huoltaja) kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä, mutta mikäli lapsen rokotukselle saattaja on joku muu kuin lapsen virallinen huoltaja, tulee mukana olla huoltajien kirjallinen suostumus rokotukselle. THL:n lomake.

Toistaiseksi rokotuksia ei anneta kouluilla johtuen mm. näiden rokotteiden vaatimasta kylmäsäilytyksestä. Korona-aikana ei myöskään ole suotavaa koulun ulkopuolisten aikuisten oleskelu koulun tiloissa ja lasten koronarokotusten osalta edellytämme saattajan, mieluiten huoltajan, läsnäoloa.

Perusrokotussarjaan kuuluu kaksi rokotusta, annosväli on 6-12 viikkoa.

THL: 5-11-vuotiaiden lasten rokotukset

THL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

Lisätietoa koronavirusrokotuksista

Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin.

THL: Ajankohtaista rokotteista ja koronaviruksesta.

Tietoa nuorelle koronarokotteesta.

 

Jos sinulla on kysyttävää omaan koronarokotussuunnitelmaasi liittyen, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen sotesi@sastamala.fi otsikolla ”Koronarokotus”. Palautteisiin ei vastata tästä sähköpostista.

Rokotuspaikkojen sijainnit

 • Vammala 1-5: Vinkin vapaa-aikakeskus, Ahertajankatu 33, 38250 Sastamala, HUOM. Vammalassa on käytössä viisi rokotelinjaa. Voit valita minkä tahansa linjan.
 • Mouhijärvi: Mouhijärven neuvola, Tohtorinpolku 4, 38460 Sastamala
 • Punkalaidun: Punkalaitumen neuvola, Lauttakyläntie 11, 31900 Punkalaidun

Paikallisliikenne ajaa Vinkin kautta 6 kertaa jokaisena arkipäivänä.

Sähköinen ajanvaraus

Varatusta ajasta saat vahvistustekstiviestin 5 min kuluessa ilmoittamaasi matkapuhelinnumeroon.


Rokotettavan henkilön tiedot
(Vastaa numerolla)