Etusivulle
Sastamalan kaupunki/Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut
Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Perusterveydenhuolto


Perusterveydenhuolto edistää, tukee ja ylläpitää väestön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä tarjoamalla terveyden- ja sairaanhoidon palveluita. Pääasialliset palvelumuodot ovat kuntalaisten käynnit eriasteisten hoitajien ja lääkäreiden vastaanotoilla ja ympärivuorokautinen sairaanhoito terveyskeskuksessa.

Toiminta perustuu pääosin kunnallista terveydenhuoltoa säätelevään lainsäädäntöön; Kansanterveyslakiin vuodelta 1972 ja Terveydenhuoltolakiin vuodelta 2011. Käsitettä perusterveydenhuolto ei ole virallisesti määritelty, mutta siihen lasketaan kuuluvaksi kaikki ne terveydenhuollon palvelut, joita ei ole tarkoituksenmukaista toteuttaa erikoissairaanhoidon yksiköissä.

Palvelut tuotetaan lähellä asiakkaan asuinpaikkaa ja kotia verkostomaisessa yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa.
Perusterveydenhuollon tärkein toimintamuoto on asiakkaan omien voimavarojen vahvistaminen ja omahoidon tukeminen. 


Valtakirja puolesta asiointiin sosiaali- ja terveydenhuollossa (docx)

Valtakirja puolesta asiointiin sosiaali- ja terveydenhuollossa (pdf)


Henkilö voi 1.1.2014 alkaen halutessaan valita perusterveydenhuollostaan vastaavan terveyskeskuksen haluamaltaan paikkakunnalta.

Hoitovastuu siirtyy valitun kunnan terveyskeskukselle viimeistään kolmen viikon kuluttua ilmoituksen saapumisesta. Ilmoitus jätetään sekä nykyiselle että uudelle terveyskeskukselle.

Valinta koskee kaikkia perusterveydenhuollon palveluita eli terveysneuvontaa, -tarkastuksia, sairaanhoidon palveluita, suun terveydenhuoltoa, ehkäisy-, äitiys- ja lastenneuvolapalveluita, avohoidon kuntoutuspalveluita sekä hoitotarvikejakelua. Valinta ei koske kouluterveydenhuoltoa, opiskeluterveydenhuoltoa, kotihoitoa tai pitkäaikaista laitoshoitoa.

Terveysaseman vaihto -lomake


Työterveyshuollon järjestämisvastuu yrityksilleTupakoimattomana leikkaukseen

Sastamalassa alkoi Sydänsairaalan Lähikardiologipalvelu

 

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner