Etusivulle
Sastamalan kaupunki/Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut
Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Uimavesi

Uimavesien laatua valvotaan säännöllisellä näytteenotolla. Sastamalassa on 2 ja Ikaalisissa 3 ns. EU-uimarantaa eli sellaisia uimarantoja, joilla arvioidaan käyvän vähintään 100 uimaria silloin, kun olosuhteet uimiselle ovat kaikkein suotuisimmat. EU-uimarantojen vedestä otetaan uimakaudella 2019 neljä näytettä. Näytepäivät ovat 5.6., 19.6., 17.7. ja 14.8. Muilta uimarannoilta otetaan kolme näytettä uimakauden aikana.
Viimeisimmät uimavesitulokset ovat nähtävissä tulosten valmistuttua. Päivitetty 19.8.2019.

 

EU-uimarannoille on laadittu uimavesiprofiilit.

Sastamala:
Alasenranta  
Pororanta
Ikaalinen:
Leirintäalue
Rivera
Toivolansaari

 

Sastamalan, Punkalaitumen, Ikaalisten, Parkanon ja Kihniön alueella on nelisenkymmentä uimarantaa.  Kartat uimarannoille

Valtakunnallisessa leväseurannassa Sastamalassa on mukana Rautaveden Pororannan uimaranta ja Houhajärven leirikeskuksen uimaranta. Sinileväseuranta käynnistyy vuosittain kesäkuun alussa ja jatkuu syyskuun loppupuolelle. Seurannasta saadut tiedot tallennetaan Järviwikiin, josta löytyy myös paljon muuta järviin liittyvää tietoa.

Sinilevätilanne 24.9.2019
Rautaveden Pororannan uimaranta, ei levää, lämpötila 12 oC.
Houhajärven leirikeskuksen uimaranta, hieman levää, lämpötila 11 oC.

Ikaalisten ja Parkanon tulokset löytyvät Järviwikistä.

Järviwikin ohjeet sinilevän omatoimiseen tunnistamiseen
Juomalasitesti: Ota leväpitoista vettä lasiin ja anna sen seistä tunnin verran. Jos pinnalle nousee vihreitä hiukkasia, on kyseessä sinilevä.
Keppitesti: Koeta voiko levää nostaa kepillä. Jos levä jää roikkumaan keppiin, kyseessä on jokin muu kuin sinilevä. Jos levämassa kepillä kosketettaessa hajoaa hiukkasiksi veteen, kyseessä on sinilevä.

Kuvassa sinilevää valkoisessa muovipurkissa: vasemmalla sekoittuneena ja oikealla kasautuneena

 sinilevää valkoisessa muovipurkissa

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner