A

Arkeen Voimaa

Tukea Arjen haasteisiin

Arkeen Voimaa toiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on elämässään heidän arkipärjäämiseensä vaikuttavia haasteita. Näitä voivat olla esimerkiksi oma tai omaisen pitkäaikaissairaus, työttömyys, yksinäisyys, uupumus tai mielialan lasku. Ryhmätoiminta auttaa osallistujia tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä.

Koronapandemia-aika on haastanut arkeamme. Hyvät itsehoitotaidot ovat entistä tärkeämmät.

Opi itsehoidon työkaluja

Oppiminen tapahtuu opintopiirimuotoisesti vertaisryhmässä, jossa saa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisten oireiden ja arjen haasteiden hallintaan. Ryhmässä opitaan itsehoidon työkaluja ja harjoitellaan niiden käyttöä, kuten päätöksentekotaitoja, oman toiminnan suunnittelua ja ongelmanratkaisua. Itsehoidon työkalujen avulla ryhmäläiset voivat tehdä terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia muutoksia omassa arjessaan. Jokainen ryhmäläinen tekee haluamansa muutokset omien voimavarojensa mukaan.

Oheislukemistona on Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvampaa arkea -kirja (2015), joka on lainattavissa tai ostettavissa kirjastossa. Voit hankkia sen itsellesi myös Kuntaliiton verkkokaupasta.
Ryhmän ajaksi saat kirjan lainaan.

Arkeen Voimaa -ryhmät

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa pääsääntöisesti viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan ja sen ohjaajina toimivat Arkeen Voimaa -ohjaajakoulutuksen käyneet vertaisohjaajat.

Koronapandemian aikana Arkeen Voimaa kohtaavat itsehoitoryhmät ovat tauolla. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus osallistua virtuaaliryhmiin Teamsin kautta, mikäli digivalmiudet ovat olemassa. Ryhmiin on jatkuva ilmoittautuminen.

Pandemiatilanteen salliessa uudet ryhmät alkavat elo-syyskuussa 2021.

Yhteydenottopyyntöjä voi jättää jatkuvasti yhteydenottolomakkeella.

Seuraa paikallista toimintaa facebookissa: Arkeen Voimaa Sastamala


Ota yhteys Sastamalan Arkeen Voimaa –yhteyshenkilöön:

Päivi Karvinen

Puh. 040 138 2435

paivi.karvinen@sastamala.fi

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön koordinaattorille oheisella lomakkeella: yhteydenottopyyntö.

Arkeen Voimaa lisätietoja

Arkeen Voimaa Facebookissa

Arkeen Voimaa Sastamala Facebookissa

Arkeen Voimaa Instagramissa

Arkeen voimaa Youtubessa

Suomen yleislääkärien lehden artikkeli Arkeen Voimaa -toiminnasta

Tyrvään Sanomien artikkeli Arkeen Voimaa -toiminnasta

Alueviestin artikkeli Arkeen Voimaa -ryhmän toiminnasta

Kuntaliitto, blogi: Korona vaikuttaa yli sukupolvien


Arkeen voimaa

Kuntaliitto

Arkeen Voimaa ryhmätoimintaa on tällä hetkellä Jyväskylän, Kuopion, Salon, Sastamalan, Tampereen, Turun, Vantaan, Kangasalan ja Ylöjärven kaupungeissa sekä Mäntsälän, Pirkkalan ja Vesijärven kunnissa. Toimintaa hallinnoi Suomen Kuntaliitto.