A

Arkeen Voimaa

Neuvoa ja tukea Arjen haasteisiin

Arkeen Voimaa-toiminta (ArVo) on tarkoitettu henkilöille, jotka kaipaavat neuvoja arjessa pärjäämiseen. Ryhmä soveltuu kaikille, jotka kokevat arjen haasteellisena. Esimerkiksi: yksinäiset, omaishoitajat, työttömät, pitkäaikaissairaat, syrjäytymisvaarassa olevat, päihde- ja mielenterveyskuntoutujat, tukea kaipaavat vanhemmat sekä paljon palveluita käyttävät.

Opi itsehoidon työkaluja

Arkeen Voimaa- toimintamalli perustuu luottamukseen selviytyä ratkaisukeskeisten itsehoidon työkalujen avulla. Työkalujen käyttöä harjoitellaan käytännössä ja tukenasi on vertaisryhmä.

Itsehoidon työkalujen avulla ryhmäläiset voivat tehdä terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia muutoksia omassa arjessaan. Jokainen ryhmäläinen tekee haluamansa muutokset omien voimavarojensa mukaan. ArVo-toiminnalla voidaan tutkitusti parantaa yksilön kokonaisvaltaista hyvinvointia ja arjessa jaksamista sekä vähentää terveyspalveluiden käyttöä.

Arkeen Voimaa -ryhmät

Arkeen Voimaa-ryhmiä on Sastamalassa keväisin ja syksyisin. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein tiistaisin 2,5 tuntia kerrallaan, joissa harjoitellaan itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niistä selviytymistä. Ryhmää ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmiin jatkuva ilmoittautuminen. Seuraava ryhmä alkaa tammikuussa tai aiemmin, mikäli ilmoittautuneita tulee runsaasti.

Ryhmän aikana oheislukemistona on Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvampaa arkea- kirja (2015), joka on lainattavissa tai ostettavissa kirjastossa. Voit hankkia sen itsellesi myös Kuntaliiton verkkokaupasta.

Varmista paikkasi ryhmässä ja ilmoittaudu ajoissa. Ryhmään osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Lisätietoa Arkeen Voimaa toiminnasta ja ryhmistä saat Arkeen Voimaa – yhdyshenkilöltä:

Päivi Karvinen

Puh. 040 138 2435

paivi.karvinen@sastamala.fi

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön yhdyshenkilölle oheisella lomakkeella: yhteydenottopyyntö.

Arkeen Voimaa lisätietoja

Arkeen Voimaa Facebookissa

Arkeen Voimaa Sastamala Facebookissa

Arkeen Voimaa Instagramissa

Arkeen voimaa Youtubessa

 

Kuntaliitto

Arkeen Voimaa toimintaa on useissa Suomen kunnissa: Mukana olevat paikkakunnat

arkeen voimaa sastamala