A

Kotisairaala

Sastamalan kotisairaala on perusterveydenhuollon toimintaa, joka on avosairaanhoitoa ja vaihtoehto sairaalahoidolle. Kotisairaalan yksikkö sijaitsee osoitteessa Itsenäisyydentie 2 b, sisäänkäynti Tampereentien puolelta. Se toimii Sastamalan alueella 30 min. ajomatkan etäisyydellä toimistosta. Kotisairaala toimii joka päivä klo 8-20.

Kotisairaalahoito on vaihtoehto sairaalahoidolle, mikäli:

  • Perusturva ja –hoiva on kunnossa
  • Potilas haluaa tulla hoidetuksi kotona tai palveluasunnossa
  • Sairaus voidaan hoitaa turvallisesti kotona

Hoitoyksiköiden työntekijät tai lääkärit ottavat yhteyttä kotisairaalaan. Lääkäri tekee päätöksen kotisairaalahoidon aloittamisesta, ja samalla sovitaan potilaan siirtymisen ajankohdasta. Tarvittaessa lääkäri tekee kotikäynnin. Hoito toteutetaan potilaan kotona tai omassa asuinyksikössä. Tukiosastopotilailla on lupa ottaa yhteyttä kotisairaalaan itse

Tukiosastotoiminnasta vastaa Tk-sairaalan osasto 2. Tukiosastopotilaaksi voidaan ottaa sellainen henkilö, jonka hoito on palliatiivista, eli sairauteen ei ole parantavaa keinoa ja hoito on oireenmukaista. Lääkärin päätöksen perusteella henkilö otetaan tukiosastopotilaaksi. Tukiosastopotilaiden hoitava lääkäri on tavoitettavissa virka-aikaan osastolta 2. Kotisairaala toimii yhteistyössä tukiosaston kanssa.

Kotisairaala vastaa palliatiivisesta hoidosta kotona/hoivapalveluissa ja kotisaattohoidosta.

 

Yhteystiedot:

Osastonhoitaja Johanna Voittomäki, johanna.voittomaki@sastamala.fi, puh. 040 510 2405