A

Kuntosalien omatoimikäyttö ja kotikuntoutus

Kuntosalien omatoimikäyttö

Maksuttomat kuntosalivuorot on suunniteltu kaikille 65-vuotiaille ja vanhemmille Sastamalalaisille ja Punkalaitumelaisille. Harjoittelu tapahtuu itsenäisesti, ilman ohjausta ja käyttäjän omalla vastuulla. Omainen tai muu tuttu saa tulla ikäihmisen avuksi kuntosaliharjoitteluun.

Tällä hetkellä käytössä on vain Punkalaitumella sijaitseva Pakarin kuntosali, joka on tarkoitettu Punkalaitumen kunnan ikäihmisille. Tarkemmat tiedot kuntosalista löytyvät alla olevan linkin esitteestä.

Kunto-Pakarin kuntosalin omatoimikäyttö 16.11.2020 alkaen -esite

 

Kotihoidon fysioterapeutti / kotikuntoutus

Kotihoidon fysioterapeutin käynnit ohjautuvat asiakasohjauksen tai ikäihmisten avopalvelujen esimiesten kautta.

Sotesilla työskentelee osana kotihoitoa kotihoidon (fysioterapeutti) sij. kuntohoitaja. Hänen vastuualueenaan on kotikuntoutus ja apuvälineet. Käynnit tehdään kotikäynteinä. Käynnit sisältävät yleensä toimintakyvyn arvion, jonka perusteella voidaan tehdä yksilöllinen kotikuntoutusohjelma asiakkaan niin halutessa. Myös asiakkaan apuvälinetarve voidaan arvioida, kuten myös kodin esteettömyys. Arviointikäynnin jälkeen tehdään yleensä seurantakäyntejä tarpeen mukaan. Kotihoidon fysioterapeutin/ kuntohoitajan käynnit ovat maksuttomia.