Perheasioiden sovittelu

Perheasioiden sovittelu on sastamalalaisille ja punkalaitumelaisille vanhemmille tarjolla oleva palvelu. Sovittelussa keskustellaan, miten parhaiten jatkaa vanhemmuutta keskinäisessä yhteistyössä, vaikka parisuhde on päättynyt. Perheasioiden sovittelu on vapaaehtoista ja luottamuksellista. Perheasioiden sovittelussa vanhempia autetaan jäsentämään, mistä asioista heidän on tarpeen sopia erotilanteessa. Vanhemmat saavat apua ja tukea keskinäisiin neuvotteluihinsa tilanteissa, joissa omat yritykset ovat saattaneet kääntyä riitelyksi. Sovittelussa tavoitellaan lasten asioiden ja arjen käytäntöjen ratkaisemista sopimuksin.

Huomio lapsiin

Jotta lapset selviäisivät erosta mahdollisimman hyvin, on tärkeää, että lasten asiat saadaan sovittua rakentavasti vanhempien mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta. Perheasioiden sovittelijat tarjoavat tukeaan ja apuaan vanhempien välisten keskusteluiden edistämiseksi. Näin lasten suhteet molempiin vanhempiinsa säilyvät ja arki sujuu erosta huolimatta. Sovittelussa keskustellaan niistä kysymyksistä, joita lasten asioiden järjestämiseen liittyy ja joista vanhempien on vaikea sopia.

Miten sovittelu etenee?

Sovittelu alkaa vanhempien erillisillä valmistelutapaamisilla, joissa vanhempien kanssa keskustellaan sovittelusta ja käydään läpi, mistä asioista vanhemmat haluavat keskenään sopia. Tämän jälkeen yhteisiä sovittelutapaamisia on yhdestä kolmeen. Viimeisellä kerralla sovitaan seurantatapaamisista.

Sovittelutapaamiset ajoittuvat pääsääntöisesti torstai-iltapäiviin.

Lisätietoa perheasioiden sovittelusta:

Perheasioiden sovittelijat Sanna Ylistenniemi, puh.040 138 2499 ja Marisanna Korvenpää puh. 040 682 3950.