Etusivulle
Sastamalan kaupunki/Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut
Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Kotisairaala

 

Sastamalan kotisairaala on perusterveydenhuollon toimintaa, joka on avosairaanhoitoa. Kotisairaalan yksikkö sijaitsee osasto 2:n yhteydessä. Se toimii Sastamalan alueella 30 min. ajomatkan etäisyydellä toimistosta. Kotisairaala toimii joka päivä klo 8-20 välisenä aikana.

Kotisairaalaan ottaa yhteyttä eri hoitoyksiköiden työntekijät tai lääkärit. Lisäksi tukiosastopotilailla on lupa ottaa yhteyttä kotisairaalaan itse.

Lääkäri vastaa potilaan hoidosta. Hoidon alussa lääkäri määrää oireisiin sopivan lääkityksen joko kiirevastaanotolla tai puhelimitse. Tarvittaessa lääkäri tekee kotikäynnin. Hoito toteutetaan potilaan kotona tai omassa asuinyksikössä.

Kotisairaalahoidon alkaessa on huomioitava seuraavat seikat:

  • Perusturva ja –hoiva on oltava kunnossa
  • Potilas haluaa tulla hoidetuksi kotona tai palveluasunnossa
  • Sairaus voidaan hoitaa turvallisesti kotona
  • Potilas tai hänen hoitoonsa osallistuvat voivat tarvittaessa ottaa yhteyttä kotisairaalaan, tukiosastoon tai päivystykseen

Tukiosastotoiminnasta vastaa Tk-sairaalan osasto 2. Tukiosastopotilaaksi voidaan ottaa sellainen henkilö, jonka hoito on palliatiivista, eli sairauteen ei ole parantavaa keinoa ja hoito on oireenmukaista. Lääkärin päätöksen perusteella henkilö otetaan tukiosastopotilaaksi. Tukiosastopotilaiden hoitava lääkäri on tavoitettavissa virka-aikaan osastolta 2. Kotisairaala toimii yhteistyössä tukiosaston kanssa.

Kotisairaala mahdollistaa potilaan halutessa kuoleman turvallisesti kotona. Tämä tapahtuu yhdessä potilasta hoitavan lääkärin ja omaisten kanssa.

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner