Etusivulle
Sastamalan kaupunki/Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut
Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Lasten erovertaisryhmä

Perheneuvola järjestää säännöllisin väliajoin alakouluikäisille lapsille suunnattua erovertaisryhmää. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa 6 krt, klo 15-17. Lisäksi ryhmään kuuluu perheen alkutapaaminen ennen ryhmää ja lopputapaaminen ryhmän päättyessä myöhemmin keväällä.

Ryhmä tarjoaa lapsille mahdollisuuden tavata muita ikäisiään, joilla on samankaltaisia kokemuksia ja tuntemuksia. Vanhempien eroa käsitellään ryhmissä puolueettomasti ja ikätason mukaisesti, leikkien, pelaamisen, piirtämisen ja puhumisen kautta. Vertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempien eroa ilman lojaliteettiristiriitaa. Ryhmä tukee lasta hyväksymään vanhempien eron osaksi omaa elämäänsä. Erosta keskustelun lisäksi ryhmässä harjoitellaan tunteiden tunnistamista, nimeämistä ja ylipäätään omista ajatuksista ja tunteista keskustelua.

Ryhmä vaatii sitoutumista perheeltä koko prosessin ajaksi. Erosta täytyy olla kulunut vähintään 6 kuukautta. Lapsella ei tarvitse liittyä eron käsittelyyn mitään erityisiä ongelmia. Vanhempien ero on lapsen elämässä kuitenkin iso muutos ja sitä on hyvä käsitellä.

 

  • Ryhmä kokoontuu 6 kertaa viikon välein. Käynnit toteutuvat lasten, nuorten ja perheiden kohtaamispaikka Vintissä, Sastamalan pääkirjaston yläkerrassa, Sillankorvankatu 1.
  • Yhden tapaamisen kesto on 2t.
  • Ryhmää ohjaa aina 2 ammattitaitoista ohjaajaa
  • Ryhmässä lapsille tarjotaan välipala.
  • Ryhmän perusperiaatteina on lapsen näkökulman vahvistaminen, vertaisuus ja voimavarakeskeisyys.

 

Ryhmään voi ilmoittautua milloin vain jommalle kummalle ohjaajalle joko puhelimitse tai sähköpostilla. Otamme sitten teihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen ryhmän alkua.

  

Lisätietoa ryhmästä ohjaajilta:

Maiju Janhunen                                    Eeva Kaistamo

psykologi                                             perheohjaaja

maiju.janhunen@sastamala.fi                eeva.kaistamo@sastamala.fi

040 621 4482                                      040 668 2637

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner