Etusivulle
Sastamalan kaupunki/Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut
Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Perheasioiden sovittelu

 

Perheasioiden sovittelu on sastamalalaisille ja punkalaitumelaisille vanhemmille tarjolla oleva palvelu. Sovittelussa keskustellaan, miten parhaiten jatkaa vanhemmuutta keskinäisessä yhteistyössä, vaikka parisuhde on päättynyt. Perheasioiden sovittelu on vapaaehtoista ja luottamuksellista.Perheasioiden sovittelussa vanhempia autetaan jäsentämään, mistä asioista heidän on tarpeen sopia erotilanteessa. Vanhemmat saavat apua ja tukea keskinäisiin neuvotteluihinsa tilanteissa, joissa omat yritykset ovat saattaneet kääntyä riitelyksi. Sovittelussa tavoitellaan lasten asioiden ja arjen käytäntöjen ratkaisemista sopimuksin.

Huomio lapsiin

Jotta lapset selviäisivät erosta mahdollisimman hyvin, on tärkeää, että lasten asiat saadaan sovittua rakentavasti vanhempien mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta. Perheasioiden sovittelijat tarjoavat tukeaan ja apuaan vanhempien välisten keskusteluiden edistämiseksi. Näin lasten suhteet molempiin vanhempiinsa säilyvät ja arki sujuu erosta huolimatta. Sovittelussa keskustellaan niistä kysymyksistä, joita lasten asioiden järjestämiseen liittyy ja joista vanhempien on vaikea sopia.

Miten sovittelu etenee?

Sovittelu alkaa vanhempien erillisillä valmistelutapaamisilla, joissa vanhempien kanssa keskustellaan tarkemmin sovittelusta ja käydään läpi, mistä asioista vanhemmat haluavat keskenään sopia. Tämän jälkeen yhteisiä sovittelutapaamisia on yhdestä kolmeen. Viimeisellä kerralla sovitaan seurantatapaamisista.

 

Lisätietoa perheasioiden sovittelusta:

Perheasioiden sovittelija Sanna Ylistenniemi, puh.040 138 2499

 

Perheasioiden sovittelu -esite

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner