Etusivulle
Sastamalan kaupunki/Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut
Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

eTerveyspalvelut

 

eTerveyspalvelut on Sastamalan sosiaali- ja terveyspalveluiden, Sotesin tarjoama sähköisen asioinnin kokonaisuus, jossa voit asioida ammattihenkilön kanssa omaan terveydenhoitoosi liittyvissä asioissa. eTerveyspalvelut ovat maksuttomia. Viestitys tapahtuu suojatussa tietoturvallisessa yhteydessä sinun ja terveydenhuollon välillä. 

Terveyspalveluiden sähköinen asiointi edellyttää, että teet suostumuksen/sopimuksen sähköiseen asiointiin. Suostumuksen/sopimuksen voit täyttää kotona valmiiksi ja toimittaa sen ensisijaisesti siihen toimipisteeseen, jossa aioit asioida sähköisesti. Muista allekirjoittaa sopimus tulostamisen jälkeen. Lomake voidaan täyttää myös asioimassasi toimipisteessä. Lomake löytyy alla olevasta linkistä.

Mikäli haluat muuttaa tai purkaa käyttösopimuksen, ota yhteyttä johonkin Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalveluiden toimipisteeseen. Sopimus päättyy automaattisesti, kun asiakkuus Sotesin terveydenhuollossa lakkaa. eTerveyspalvelut ei ole tarkoitettu kiireellistä asiointia varten ja tahallinen väärinkäyttö voi johtaa käyttöoikeuden poistamiseen. 

Myös jonkun muun, esimerkiksi lapsen tai vajaavaltaisen, puolesta asiointi on mahdollista. Tämä edellyttää kirjallista sopimusta, joka tehdään terveysasemalla tai neuvolassa. Voit tulostaa puolesta asioinnin lomakkeen oheisista linkeistä. Lomake tulee palauttaa henkilökohtaisesti.

 

Sähköisen asioinnin sopimus

Kirjaudu eTerveyspalveluihin

 

Terveydenhuollon sähköisiä asiointipalveluita ovat viestipalvelu, sähköinen ajanvaraus, erilaiset esitietolomakkeet.


Ajanvaraus

Terveysasemille ja neuvoloihin voi varata sähköisesti kiireettömiä vastaanottoaikoja sairaanhoitajalle, terveydenhoitajalle ja diabeteshoitajalle sekä fysioterapeutille.
Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen voi peruuttaa viimeistään 2 vuorokautta ennen sähköisten terveyspalvelujen kautta. 

Ajanvarauspalvelussa tarjottavien vastaanottoaikojen saatavuuteen vaikuttaa aina toimipisteiden ja niissä työskentelevien henkilöiden työtilanne. Kaikki vastaanottoajat eivät ole automaattisesti tarjolla ajanvarauspalvelussa. Jos vastaanottoaikoja ei ole saatavilla, ota yhteyttä siihen toimipisteeseen, josta haluat varata ajan. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä fysioterapia- käynnistä peritään 15 v täyttäneeltä 10 € maksu. 

 

Varattavissa olevat ajat:

Sairaanhoitajan vastaanotot

 • ihottuma / iho-oireet
 • hoitajan todistus (diagnosoitu migreeni, mahatauti ja flunssa, todistus lapsen sairaudesta)
 • ompeleiden poisto
 • lääkeinjektioiden anto (ei koske rokotuksia)

Fysioterapia/ Vammala ja Mouhijärvi

Kuntoneuvola

 • kuntoneuvolakäynti 60 min
 • Kuntoneuvolakäynnillä tarkoitetaan omatoimisen hoidon ohjantaa fysioterapian keinoin ilman lääkärin lähetettä

Neuvola

 • terveydenhoitajan todistus lapsen sairaudesta
 • korvahuuhtelu

Lastenneuvola

 • aikoja on varattavissa 2-, 3 ja 6-vuotiaiden määräaikaisterveystarkastuksiin

Sähköisen ajanvarauksen käyttö edellyttää, että on jo asioinut kyseisessä neuvolassa ja että huoltaja on antanut suostumuksen sähköisten palvelujen käyttöön.

Äitiysneuvola

 • Aikoja on varattavissa raskausviikkojen 22-24 ja 26-28 terveystarkastuksiin. 

Sähköisen ajanvarauksen käyttö edellyttää, että on jo asioinut kyseisessä neuvolassa nykyisen raskauden aikana. Jos et vielä ole ilmoittautunut ensikäynnille neuvolaan tai olet muuttanut uuden neuvolan alueelle, ota yhteyttä alueesi terveydenhoitajaan.

Ehkäisyneuvola

 • ehkäisyn aloitus 45 minuuttia. Aika on tarkoitettu ehkäisyä ensimmäistä kertaa aloittaville
 • ehkäisyn jatko 30 minuuttia. Ehkäisyn jatko hoitajan kautta on mahdollista, jos edellisestä lääkärinkäynnistä on alle kaksi vuotta.
   

Opiskelu- ja kouluterveydenhuolto

Opiskelijaterveydenhuoltoon voi varata sähköisesti kiireettömiä vastaanotto- ja puhelinaikoja.  

 

Internet viestipalvelu

Internet-viestipalvelu on tarkoitettu henkilökohtaisten terveysasioiden hoitamiseen. Palvelun kautta voit kysyä omaan terveydentilaasi liittyviä asioita terveydenhuollon ammattilaisilta, vastaanottaa heiltä viestejä tai laboratoriovastauksia hoito-ohjeineen tai saada lääkitystä koskevia tietoja. 

Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon kuluessa yhteydenotosta. Viestit tallentuvat potilaskertomusjärjestelmään. 

 

Tekstiviestipalvelu

Tekstiviestipalvelun kautta voit saada ajanvarausmuistutuksen, tiedon viestipalveluun saapuneesta viestistä, laboratoriovastauksen tai muuta terveydentilaa tai asiointia koskevaa tietoa.

Tekstiviestit lähetetään numerosta 1234. Numeroon lähetettyjä viestejä ei käsitellä eikä niihin vastata. Tekstiviestit tallentuvat potilaskertomusjärjestelmään.

Tekstiviestipalvelun käyttö ei edellytä kirjautumista eTerveyspalveluihin. Käyttöönotto edellyttää kuitenkin käyttösopimusta. Sen voit tehdä vastaanottokäynnin yhteydessä, asioimalla oman palvelupiirisi toimistossa tai täyttämällä verkossa käyttösopimuslomakkeen (sopimuksen teko sähköisesti edellyttää mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia).


Terveyspalveluiden lomakkeet

Lomakepalvelu on tarkoitettu tiedon toimittamiseen asiakkaalta terveydenhuollon ammattilaiselle.

Lomakepalveluun pääset kirjautumalla asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kun olet kirjautunut asiointipalveluun, klikkaa vasemman laidan valikon kohdasta ”Lomakkeet”.

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner