A

Koronarokotukset

Vinkin koronarokotuspisteen toiminta on päättynyt! Vammalan rokotukset annetaan Vammalan neuvolassa.

Koronarokotuksia annetaan kaikille 5 vuotta täyttäneille. Sastamalassa ja Punkalaitumella on käytössä BioNTech-Pfizerin Comirnaty-koronavirusrokote.

5-11-vuotiaiden koronarokotuksia annetaan ainoastaan ajanvarauksella heille tarkoitettuina rokotuspäivinä.

Koronarokotukset ajanvarauksella kaikille yli 12-vuotiaille

Ajanvaraus tapahtuu sähköisesti ja puhelimitse. Uusia aikoja tulee varattaviksi pääsääntöisesti torstaisin. Puhelinajanvaraus numerosta 040 730 3183. Seuraava puhelinajanvarauspäivä on torstai 19.5. klo 10-11. Tämän jälkeen ajat tulevat sähköiseen ajanvaraukseen varattaviksi. Sähköinen ajanvaraus on tämän sivun lopussa. Yksittäisiä rokotusaikoja saattaa vapautua satunnaisesti, tarkista ajankohtainen tilanne sähköisestä ajanvarauksesta. 

1. rokote

Varaa aika yllä olevien ohjeiden mukaan.

2. rokote

Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä annetaan aika tehosteelle. Tarvittaessa uuden ajan voi varata yllä olevien ohjeiden mukaan. Ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen väliin pitää jäädä vähintään kuusi viikkoa.

3. rokote

THL suosittelee kolmatta rokoteannosta kaikille 18 vuotta täyttäneille. Kolmas rokoteannos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Kaikille 60 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Riskiryhmiin kuulumattomille 18-59-vuotiaille kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta. Kolmatta rokoteannosta suositellaan riskiryhmiin kuuluville 12-17-vuotiaille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

4. rokote

THL suosittelee neljättä koronarokoteannosta 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Neljättä annosta suositellaan lisäksi kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville. PSHP:n tarkentaman suosituksen mukaan neljättä annosta suositellaan myös iäkkäille eli 70 vuotta täyttäneille, jotka ovat joko koti- tai omaishoidon piirissä tai jotka eivät selviä yksin kotona. Neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta.

Katso THL:n ohje lääketieteellisistä riskiryhmistä.

Omakannasta voit tarkistaa, milloin olet saanut aiemmat rokotteet.

Koronataudin sairastaneen rokottaminen

Koronavirustaudin sairastanut saa yhdestä rokoteannoksesta vähintään yhtä hyvän vasteen kuin tautia sairastamattomat saavat kahdesta annoksesta. Rokoteannoksen ja koronavirustartunnan väliin on jäätävä vähintään kuusi viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste. THL:n suositus sairastaneen rokottamisesta.

 • Ensimmäinen rokoteannos. THL suosittelee taudin sairastaneelle ensimmäistä koronarokoteannosta:
  • 18 vuotta täyttäneelle aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista
  • alle 18-vuotiaille aikaisintaan 4-6 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista
 • Toinen rokoteannos. THL suosittelee, että koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta:
  • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, kun 2 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
  • 60 vuotta täyttäneille ja yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille, kun vähintään 3 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
  • 18 vuotta täyttäneille, kun vähintään 4 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
  • 12-17-vuotiaille riskiryhmäläisille, kun vähintään 6 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
  • toinen annos voidaan antaa tavallisella 6-12 viikon annosvälillä matkustamisen tai muun painavan syyn vuoksi
 • Kolmas rokoteannos.
  • THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteiselle 12 vuotta täyttäneelle henkilöille kolmatta rokoteannosta, vaikka hän olisi sairastanut koronataudin. Kolmatta annosta suositellaan heille 3-4 kuukauden kuluttua edellisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
  • THL suosittelee kolmatta annosta 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle, kun 3 kuukautta toisesta rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
  • muut eivät suojan kannalta tarvitse ainakaan toistaiseksi kolmatta annosta, jos he ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta
  • kolmas annos voidaan antaa tavallisella annosvälillä matkustamisen tai muun painavan syyn vuoksi 18 vuotta täyttäneille aikaisintaan 3 kuukauden kulutta edellisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin
 • Neljäs rokoteannos. 
  • koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut henkilö ei toistaiseksi tarvitse neljättä annosta

Varatun ajan peruminen

Varatun ajan voi perua tekstiviestillä numeroon 040 667 3696. Kirjoita peruutusviestiin nimesi, syntymäaikasi sekä rokotuspaikka ja -päivä ja kellonaika. Voit varata uuden ajan vasta, kun olet saanut vahvistusviestin perutusta ajasta.

5-11-vuotiaiden rokotukset

Kaikki 5–11-vuotiaat lapset voivat saada koronarokotteen. THL suosittelee koronarokotuksia erityisesti riskiryhmiin kuuluville ja niille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta, Comirnaty 10 mikrog/annos. Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella Vammalan neuvolassa.

Rokotukseen tullaan saattajan (mieluiten huoltaja) kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä, mutta mikäli lapsen rokotukselle saattaja on joku muu kuin lapsen virallinen huoltaja, tulee mukana olla huoltajien kirjallinen suostumus rokotukselle. THL:n lomake.

Perusrokotussarjaan kuuluu kaksi rokotusta, annosväli on 6-12 viikkoa.

Koronataudin sairastaneiden 5-11-vuotiaiden rokottaminen
Rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään kuusi viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Jos 5–11-vuotias lapsi sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle 6 viikon kuluttua koronatautiin, THL suosittelee toista annosta 4–6 kuukauden kuluttua. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi tai nuori ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

THL: 5-11-vuotiaiden lasten rokotukset

THL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

Lisätietoa koronavirusrokotuksista

Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin.

THL: Ajankohtaista rokotteista ja koronaviruksesta.

 

Jos sinulla on kysyttävää omaan koronarokotussuunnitelmaasi liittyen, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen sotesi@sastamala.fi otsikolla ”Koronarokotus”. Palautteisiin ei vastata tästä sähköpostista.

Rokotuspaikkojen sijainnit

 • Vammala: Vammalan neuvola, Itsenäisyydentie 2, 38200 Sastamala 
 • Mouhijärvi: Mouhijärven neuvola, Tohtorinpolku 4, 38460 Sastamala
 • Punkalaidun: Punkalaitumen neuvola, Lauttakyläntie 11, 31900 Punkalaidun

Paikallisliikenne ajaa Vinkin kautta 6 kertaa jokaisena arkipäivänä.

Sähköinen ajanvaraus

Varatusta ajasta saat vahvistustekstiviestin 5 min kuluessa ilmoittamaasi matkapuhelinnumeroon.


Rokotettavan henkilön tiedot
(Vastaa numerolla)