A

Koronarokotukset

Koronarokotuksia annetaan kaikille 12 vuotta täyttäneille. Riittävän rokotussuojan saamiseksi tarvitaan vähintään kaksi rokotetta. Sastamalassa ja Punkalaitumella on käytössä BioNTech-Pfizerin Comirnaty-koronavirusrokote.

Uusia aikoja on varattavissa sekä sähköisesti että puhelimitse numerosta 040 730 3183. Puhelinajanvaraus torstaisin klo 10–11.30. Sähköinen ajanvaraus on tämän sivun lopussa.

Yksittäisiä rokotusaikoja saattaa vapautua satunnaisesti, tarkista ajankohtainen tilanne sähköisestä ajanvarauksesta.

Annos 1

Varaa aika yllä olevien ohjeiden mukaan.

Annos 2

Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä on varattu aika tehosteelle. Sastamalassa ja Punkalaitumella rokotteiden annosväli on 6–12 viikkoa. Tarvittaessa voit varata uuden ajan yllä olevien ohjeiden mukaan, ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen väliin pitää jäädä vähintään kuusi viikkoa. Aiemmin varattu aika perutaan rokotuksen yhteydessä.

Annos 3

Kolmas rokoteannos annetaan seuraaville ryhmille:

  • Kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä vakavan koronavirustaudin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Katso THL:n ohje lääketieteellisistä riskiryhmistä.
  • Niille henkilöille, jotka alkuvuonna 2021 saivat kaksi ensimmäistä rokotusta alle kuuden viikon annosvälillä. Tämä koskee myös ulkomailla saatuja rokotteita. Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Varovaisuusperiaatteen vuoksi THL ei toistaiseksi suosittele kolmatta rokoteannosta alle 30-vuotiaille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä annosvälillä. Katso THL:n ohje lyhyellä annosvälillä rokotteen saaneille.

Jos sinulla on kysyttävää koronarokotuksiin liittyen, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen sotesi@sastamala.fi otsikolla ”Koronarokotus”.

Varatun ajan peruminen

Varatun ajan voi perua tekstiviestillä numeroon 040 667 3696. Kirjoita peruutusviestiin nimesi, syntymäaikasi sekä rokotuspaikka ja -päivä ja kellonaika.

Lisätietoa koronavirusrokotuksista

Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin.

THL: Ajankohtaista rokotteista ja koronaviruksesta.

Tietoa nuorelle koronarokotteesta.

Tietoa koronarokotuksista 12–15-vuotiaan nuoren huoltajalle.

Rokotuspaikkojen sijainnit

  • Vammala 1-5: Vinkin vapaa-aikakeskus, Ahertajankatu 33, 38250 Sastamala HUOM. Vammalassa on käytössä viisi rokotelinjaa. Voit valita minkä tahansa linjan.
  • Mouhijärvi: Mouhijärven neuvola, Tohtorinpolku 4, 38460 Sastamala
  • Punkalaidun: Punkalaitumen neuvola, Lauttakyläntie 11, 31900 Punkalaidun

Paikallisliikenne ajaa Vinkin kautta 6 kertaa jokaisena arkipäivänä.

Sähköinen ajanvaraus

Varatusta ajasta saat vahvistustekstiviestin 5 min kuluessa ilmoittamaasi matkapuhelinnumeroon.


Rokotettavan henkilön tiedot
(Vastaa numerolla)